Speeches

Uw gehoor heeft de eerste stap gezet. Zet u de tweede? Wilt u het in u gestelde vertrouwen belonen?  Hou dan niet het type toespraak dat Hans van Mierlo ooit typeerde als ‘het verlengstuk van de bloemen en de vlaggen op het podium.’ Kom met een verhaal dat voor het moment gemaakt is!

Opiniebijdrage

Heeft u een originele visie? Heeft die betrekking op actuele gebeurtenissen? Kunt u die onderbouwen met argumenten en illustreren met voorbeelden?
In dat geval zou u een opiniebijdrage naar de krant moeten sturen!
Wij kunnen u helpen het artikel te schrijven dat ook daadwerkelijk geplaatst wordt.

Columns

‘Ach, het is maar een cursiefje?’ Dacht u er zo over toen u de redactie beloofde elke maand een column te schrijven? Krijgt u er nu zowat al hoofdpijn van? Gefeliciteerd! Dan bent u iemand die zich er niet met een serie versleten uitdrukkingen van af wil maken!

Brieven

U krijgt een brief onder ogen die gisteren al verzonden had moeten worden. U ziet het meteen. ‘Dit is het nog niet helemaal…’ In dat geval kunt u de brief toch gewoon doorsturen. Nee, nog niet naar de geadresseerde, maar wel naar ons.

Afscheidredes

Voor degene die afscheid neemt, is deze toespraak misschien wel de belangrijkste van zijn leven. Het gevoel dat hij of zij er aan overhoudt, draagt hij nog lang met zich mee. U heeft al ervaring met dit soort redes? Pas dan op. Routine komt vaak van pas, maar nu niet!

Over Bob de Ruiter

Bob de Ruiter heeft al 25 jaar ervaring als speechschrijver. Hij heeft gewerkt voor verschillende topfiguren in politiek en bedrijfsleven, waaronder Relus ter Beek (oud Minister van Defensie) en Hans van Mierlo. Sinds 2001 is Bob de speechwriter van Ad Scheepbouwer (oud CEO van KPN en investeerder).

Lees verder over Bob de Ruiter en Het Betere Verhaal op Ons Verhaal

Direct contact

Of mail naar